1. Home
  2. Recepten
  3. Spruitjessoep

Spruitjessoep

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-1999

Ingrediënten 4 personen


100 g. schouderham, 250 g. panklare spruitjes, 1 l. kruidenbouillon (van tabletten), 1 tl. tijm, 40 g. boter, 40 g. bloem, 125 ml. slagroom, peper, zout.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Dit recept kreeg ik van Alice, die het weer uit het receptenblaadje van de supermarkt had gehaald.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ham in kleine stukjes. Kook de spruitjes in weinig water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Giet ze af. Spoel 8 spruitjes onder koud water en haal de buitenste mooie blaadjes voor de garnering los en houd ze apart. Breng de bouillon met de tijm aan de kook. Pureer de rest van de spruitejs met 3 dl. van de bouillon in een keukenmachine en zeef het gepureerde mengsel boven de rest van de bouillon. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de spruitjes bouillon toe en laat de soep telkens al roerend aan de kook komen en binden. Roer de slagroom door de soep en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de ham over de kommen en lepel de soep erover. Garneer met de spruitjesblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kabouterkooltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kabouterkooltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top