1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Opor Ajam

Opor Ajam

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kip, 4 kerimies, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook,1 1/2 theelepel ketoembarpoeder, 1 theelepel gekruimelde trassi, 1 stengel sereh, 1/2 vingerlengte laos, 2 blaadjes, daonsalam, 1 theelepel asem, 1 theelepel suiker, 4 a 5 blaadjse djeroetpoeroet, 1/2 blok santen, 2 bouillonblokjes of zout.Kip op Indische manier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kip kan in zijn geheel gaar worden gekookt, maar het is makkelijker ze in parten te snijden. Wanneer u de kriuiden niet kunt kneuzen, wat met de kerimies in elk geval moet gebeuren, dan de sjalotten heel fijn snijden, knoflook snipperen en samen met de ketoembar en trassie mengen en daar de kip mee insmeren.
Kook de kip in een ruime pan met water, de kip moet 1 cm diep onder staan. De vlam niet te groot, deksel op de pan. Zodra het water kookt, de sereh, laos, salam, asem, goela djawa en djeroekpoeroet erbij doen. Na 10 minuten de santen er al roerend in oplossen en de bouillon blokjes erbij doen.
Zodra de santen gesmolten zijn, de deksel niet meer op de pan, of bij het zachtjes door laten sudderen, half gesloten houden. Telkens omroeren, zonodig wat heet water bijvoegen, want het gerecht mag niet te droog zijn.
U Kunt dit gerecht ver voor het eten bereiden, want hoe langer het staat, des tye beter kunnen de kruiden intrekken en hoe lekkerder de smaak zal worden. U kunt Ajam Opor 2 a 3 dagen bewaren zonder dat het bederft, wanner u het koel wegzet en eens per dag wat opwarmt, onder toevoegen van wat heet water, op een klein vuur.

Serveertip

Serveer met rijst en sambal goreng boontjes, vers gesneden komkommer en kroepoek.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top