1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Wortelcurry Met Rozijnen En Pinda's

Wortelcurry Met Rozijnen En Pinda's

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-12-1999

Ingrediënten 4 personen


500 g winterwortel, 1 grote rode ui, 1 eetlepel kerrie, zout en peper, 1 glas appelsap (1,5 dl), 2 eetlepels olie, 75 g rozijnen, 100 g zoute pinda's



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de geschrapte winterwortel in de lengte en snijd daarna in plakjes. Snipper de gepelde ui. Roer de kerrie en wat zout en peper aan met het appelsap

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of in een koekenpan met een hoge rand en laat de ui al omscheppend 3 minuten fruiten. Roerbak de wortelplakjes 3 minuten met de ui. Voeg de rozijnen en de aangeroerde kerrrie toe en laat met het deksel op de wok of de pan op laag vuur 3 minuten stoven. Schep er de pinda's door. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Serveertip

Lekker met rijst en gebakken kip.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van terry


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van terry
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top