1. Home
  2. Recepten
  3. Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-1999

Ingrediënten 10 personen


250 gram roomboter, 250 gram fondant, 100 gram slagroom, suiker, Cointreau naar smaak, 300 gram pure chocolade (Verkade)en cacaopoeder


Verder heb je nodig


Kom, mixer, spuitzak met gladde spuit, vetvrij papier, bakplaat en een vork, zeef


Een heerlijke slagroom truffel met cointreau en pure chocolade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de boter zacht worden. neem een plaatje wat in de koelkast past en lig hier vetvrij papier op, leg de spuitzak klaar. Meng de slagroom met suiker. Los de chocolade au bain marie op tot 40 graden.

Bereidingswijze

Klop de boter luchtig en voeg beetje bij beetje fondant toe als deze helemaal klontvij is de slagroom met suiker langzaam toevoegen onder voortdurend mengen. Klop het geheel flink luchtig, voeg als laatste de cointreau toe. Als het een gladde massa is geworden de massa in de spuitzak doen en op het vetvrije papier kleine staafjes spuiten van 3 cm spuiten. Plaats deze in de koelkast.Doe op de bakplaat een velletje vetvrij papier en strooi deze vol met gezeefde cacaopoeder 0.5cm dik. Als de chocolade op temperatuur is kan men deze gaan tempereren (zie een methode op mijn page). Als de chocolade op temperatuur is haalt men een aantal opgesteven staafjes truffel uit de koelkast, doe er een van in de chocolade, doe er met de vork chocolade overheen en haal met de vork de truffel met chocolade uit het pannetje en tik op de zijkant op het pannetje om overtollige chocolade te verwijderen. Leg nu de truffel in de cacaopoeder en haal de volgende truffel door de chocolade, als deze in de chocolade licht rolt u de eerste met een vork door de cacaopoeder totdat deze geheel is omgeven door cacaopoeder. als u alle truffels heeft gedaan laat u ze afkoelen op een koude plek. Niet in de koelkast in verband met condensvorming. Als de truffels hard zijn deze uit de cacaopoederhalen en even in een zeef uitschudden. Doe de truffels in een bonbonnierre en klaar is Kees

veel succes, Snuf

Serveertip

Als afsluiting van een diner of bij een lekker kopje thee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snuf_j


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snuf_j
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top