Uienchutney

  • Engels, Bijgerecht
  • 30-60 min.

leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met indiase kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1/2 dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 el geraspte gemberwortel, 2 kaneelstokjes, 1 tl zout, 500 g geleisuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
drie jampotten (inhoud 450 gram)

Voorbereiding

maak de drie jampotten zeer grondig schoon. Pel en snipper de uien. Schil de appelen, verwijder klokhuis en snijdt het vruchtevlees in stukjes.

Bereidingswijze

Breng de uien met appelen, rozijnen, de azijn en de kruiden aan de kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes door koken. Roer de geleisuiker erdoor en laat de chutney nog 5 minuten borrelend doorkoken. Vul de potten en sluit ze af.

Serveertip

Serveer met een stukje kaas, erg lekker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

olives avatar

Doorsturen

Home Recepten