Uienchutney
- Engels, Bijgerecht
- 30-60 min.
leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met indiase kruiden.
Ingrediënten 3 recipe.people
750 g uien, 300 g appelen, 150 g rozijnen, 1/2 dl witte wijnazijn, 10 kruidnagelen, 1 el geraspte gemberwortel, 2 kaneelstokjes, 1 tl zout, 500 g geleisuikerBenodigdheden
drie jampotten (inhoud 450 gram)Voorbereiding
maak de drie jampotten zeer grondig schoon. Pel en snipper de uien. Schil de appelen, verwijder klokhuis en snijdt het vruchtevlees in stukjes.
Bereidingswijze
Breng de uien met appelen, rozijnen, de azijn en de kruiden aan de kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes door koken. Roer de geleisuiker erdoor en laat de chutney nog 5 minuten borrelend doorkoken. Vul de potten en sluit ze af.
Serveertip
Serveer met een stukje kaas, erg lekker.