Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kip-tonijn cocktail

Kip-tonijn cocktail

Door: dannie

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-09-1998

Ingrediënten 4 personen


1 kipfilet, 2 1/2 dl kippebouillon (van een blokje), enkele stengels bleekselderij, 1 blikje tonijn, 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, peper, zout, blad van de selderijstengels



Cocktail van kip met tonijnsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 10 minuten. Laat het vlees dan afkoelen en snijd het in blokjes of reepjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in zeer dunne stukjes. Hak de bladselderij fijn.
Laat de inhoud van het blikje tonijn uitlekken, maar vang het vocht op. Verwijder eventuele graten en velletjes. Pureer de vis met iets van het uitgelekte vocht, de mayonaise, yoghurt, peper en zout. Vermeng de stukjes kip met de bleekselderij en het fijngemaakte blad. Verdeel dit over vier cocktailglazen en schep er de tonijnsaus op.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dannie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top