1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Ajam opor

Ajam opor

Door: lisaria

  • Chinees,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kip, peper, zout, 8 eetlepels zonnebloemolie, 1 grote gesnipperde ui, 4 geraspte kemirienoten, 1theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit,
1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 stukje trassie, zo groot als een boon, 3dl. santen, ketjap, knoflook.


Verder heb je nodig


Pan


Kip in een lekkere saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip wassen en in stukken snijden peper en zout er op doen.
Olie verwarmen en kip mooi bruin braden, warmtebron lager draaien.
Ui en knoflook erbij, geregeld omscheppen en goudgeel fruiten, geraspte noten, ketoembar, laos, djinten, en koenjit toevoegen en even mee bakken.
11/2 liter kokend water, bruine suiker en met water aangeroerde trassie toevoegen.
Deksel op de pan als de inhoud weer kookt, dan vlam lager draaien en de kip gaar laten worden.
Dan de in heet water opgeloste santen in de pan doen en de saus in open pan laten inkoken.
Stukken kip af en toe draaien.
Naar smaak ketjap en zout toevoegen.
Heerlijk met gekookte rijst

Serveertip

Met rijst en komkommer of een salade



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top