Bagel

  • Amerikaans, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-1998

U.S.A. bagel (koud)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor 10 bagels: 20 gr verse gist, 3 eetlepels suiker, 1/2 theelepel zout, 800 gr bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Groot bakblik, ingevet

Bereidingswijze

Gist en suiker oplossen in 450 ml handwarm water. Circa 5 minuten laten staan. Bloem (beetje achterhouden) en zout mengen, kuiltje in midden maken. Gistmengsel in kuiltje schenken. In circa 15 minuten tot stevig, maar niet te droog deeg kneden (eventueel wat bloem toevoegen). Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg in 10 stukken delen. Elk deel uitrollen tot vingerdikke staaf van ongeveer 15 cm. Staafjes tot cirkel buigen, uiteinden met
water aan elkaar plakken. Bagels afgedekt met vochtige doek op warme plaats 20-30 minuten laten rijzen. Ruim water aan de kook brengen.
Bagels 15 seconden in water onderdompelen. Laten uitlekken. Bagels op bakblik leggen. In midden van oven in 30-35 minuten goudbruin bakken.
Bagels kunnen van te voren bereid worden; vries de bagels in zodra ze afgekoeld zijn. De ochtend voor de het buffet uit de vriezer halen.

Serveertip

4 bagels, 2 eetlepels Vooraf en Toe (koeling), 4 blaadjes sla, 100 gr salami, in plakjes, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 100 gr emmenthaler, in plakjes. Bagels doormidden snijden, beide helften besmeren met Vooraf en Toe. Onderste helft beleggen met blaadje sla. Op sla salami, paprika en emmenthaler schikken. Bovenste bagelhelften erop leggen.

In Amerika eten ze bij voorkeur met een royale laag roomkaas ertussen (heel lekker).

Laatste reacties

icequeen1155 avatar
icequeen1155 23-05-2005

dank u ik zocht al heel lang naar een goed recept, zodra de keuken klaar is ga ik het maken:) kusjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten