1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: kerst_pasen_pinkster

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-1999

Ingrediënten 4 personen


500 gr aardappelen - geschild, 1 teentje knoflook - geperst, zout. peper, nootmuskaat, 1 tl gedroogde tijm, ong. 2 dl volle melk, 1 dl creme fraiche, 30 gr boter of margarine. Extra nodig; ovenschaal - ingevet.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 dag van tevoren:
Verwarm de oven voor op 160 graden C. Snijd de aardappelen in heel dunne schijfjes, was de schijfjes niet. Doe de aardappelen met knoflook, zout, peper, nootmuskaat en tijm in een pan en schenk de melk erop. Breng het al roerende aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de creme fraiche erdoor. Schenk het aardappelmengsel in de Ovenschaal en verdeel de boter erover. Bak de gratin ong. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen

Serveertip

Serveren: Verwarm de oven voor op 160 graden C. Bak de gratin nog 15-20 min, in het midden van de oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top