Groentesoep met gerst

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-1999

Deze hartige, vegetarische soep wordt verrijkt met zure room. Serveren met haverkoeken of roggebrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 gr rogge* 100 gr parelgort* 200 gr zuurkool(fijngesneden)* 2 groene paprika's (zaadlijsten verwijderd en gesneden)* 2 stengels selderij(fijngesneden)* 1 prei(fijngesneden)* 4 tomaten(fijngesneden)* 4 wortels(fijngesneden)* 2 tl zout* 1 tl venkel* 1 tl versgehakte dragon* versgemalen zwarte peper naar smaak* 1 dl melk* 1 dl zure room* water* 1 el versgehakte dille*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan

Voorbereiding

Laat de rogge en parelgort een nacht in ruim water weken. (Deze zijn te koop in biologische winkels en sommige supermarkten).

Bereidingswijze

Doe de groenten en het nat waarin de granen hebben geweekt in een pan. Voeg 5 dl water, het zout, de venkel, dragon en peper toe. meng alles goed.
Breng het mengsel aan de kook en doe het deksel op de pan. laat ongeveer 20-30 min koken tot de groenten en de granen gaar zijn. Roer af en toe in de pan. Voeg de melk, room en dille toe en verwarm het geheel langzaam.
Schep de soep in warme soepkommen.

Serveertip

Serveer met haverkoeken of roggebrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten