mexicaans geheim
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
pittig varkensvlees
Ingrediënten 4 personen
500 gram mager varkensvlees; 200 gram champignons; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 grote uien; 2 blikjes kleine maiskolfjes; 3 tenen knoflook; 6 tomaten; 200 gram courgette; peper/zout; mexicaanse kruiden; 2 theelepels tabasco; 4 kopjes rijst;Benodigdheden
wokVoorbereiding
varkensvlees in reepjes snijden; paprika schoonmaken en in reepjes snijden; courgette halveren (in lengte) en in schijfjes snijden; maiskolfjes in de lengte halveren; champignons borstelen en in plakjes snijden; uien snipperen; knoflook zeer fijn snijden; tomaten ontvellen en pitjes verwijderen, vruchtvlees klein snijden
Bereidingswijze
Rijst koken;
Varkensvlees snel rondom bruin bakken; peper, zout en mexicaanse kruiden naar smaak toevoegen; ui en knoflook toevoegen; en bakken tot de ui glazig is; champignons toevoegen; bakken tot vlees gaar is; paprika, mais en courgette toevoegen en even mee laten bakken; tomaten toevoegen; alles goed warm laten worden; als laatste de tabasco goed er door heen roeren
Serveertip
serveer met een frisse salase