mexicaans geheim

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

pittig varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram mager varkensvlees; 200 gram champignons; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 2 grote uien; 2 blikjes kleine maiskolfjes; 3 tenen knoflook; 6 tomaten; 200 gram courgette; peper/zout; mexicaanse kruiden; 2 theelepels tabasco; 4 kopjes rijst;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

varkensvlees in reepjes snijden; paprika schoonmaken en in reepjes snijden; courgette halveren (in lengte) en in schijfjes snijden; maiskolfjes in de lengte halveren; champignons borstelen en in plakjes snijden; uien snipperen; knoflook zeer fijn snijden; tomaten ontvellen en pitjes verwijderen, vruchtvlees klein snijden

Bereidingswijze

Rijst koken;
Varkensvlees snel rondom bruin bakken; peper, zout en mexicaanse kruiden naar smaak toevoegen; ui en knoflook toevoegen; en bakken tot de ui glazig is; champignons toevoegen; bakken tot vlees gaar is; paprika, mais en courgette toevoegen en even mee laten bakken; tomaten toevoegen; alles goed warm laten worden; als laatste de tabasco goed er door heen roeren

Serveertip

serveer met een frisse salase

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten