1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Wurttemberger Sauerbraten

Wurttemberger Sauerbraten

Door: toscania

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-12-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor de marinade: 1 ui in ringen, ? winterwortel in dunne plakjes, 3 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 1 laurierblad, ? l rode wijn, ? l azijn, 3 kruidnagels, mespunt tijm, 1 kg rundvlees (startstuk), peper, zout
Verder: 4 plakjes rauwe ham, 250 g pitloze witte druiven, 3 plakjes ontbijtkoek, 80 g boter, 1 bekertje zure room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Vermeng in een kom de wijn, ui, wortel, peterselie, selderij, laurier, kruidnagel en tijm met peper en zout. Leg het vlees in de marinade en laat het 24 uur marineren. Keer in die tijd het vlees een paar keer om.

Bereidingswijze

Breng in een pan de marinade aan de kook en laat deze 30 min. zachtjes koken. Giet hem door een zeef en gebruik ervan 6 dl. Snijd de rauwe ham in kleine reepjes. Wrijf de koek door een zeef. Droog het vlees en wrijf het in met peper en zout. Bak de ham korte tijd in boter . Neem ze uit de pan. Zet de hittebron hoog en braad het vlees rondom bruin. Voeg dan het marinadevocht toe, breng dat aan de kook en sluit de pan.
Op laag vuur 1 uur laten stoven. Het vlees af en toe keren. Roer daarna het koekkruim door het stoofvocht en schep er e gebakken ham door. Stoof nog ca. 30 min. tot alles goed is doorgetrokken.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in dikke plakken. Roer door de saus de zure room en de druiven en breng op smaak met zout en peper. Schenk hem over het vlees.

Serveertip

Het lekkerst met Spatzle en gemengde salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top