1. Home
  2. Recepten
  3. Sushi
  4. Sushi van makreel en wortel-gembermarmelade

Sushi van makreel en wortel-gembermarmelade

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-1999

Ingrediënten 4 personen


Stukje verse gemberwortel - 2 el. azijn - 250 gr. winterwortel in blokjes - sap van 1/2 citroen - sap van 1/2 sinaasappel - rasp van 1/2 citroen - rasp van 1/2 sinaasappel - 50 gr. geleisuiker - 1 vel nori - 100 gr. gare Chinese paprijst - 100 gr. verse makreel - 1 el. sojasaus - 2 tl. sesamolie - 1 tl. wasabi



Amuse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de gemberwortel in de azijn ca. 15 minuten. Neem vervolgens de gemberwortel uit de pan en zet het op met de winterwortel, sap en rasp van de citroen en sinaasappel, geleisuiker en een bodempje water. Kook zachtjes voor 45 minuten. Blender tot een marmelade.
Marineer de in repen gesneden markeel enkele uren in de sojasaus, sesamolie en wasabi.
Op een matje 1 natgemaakt norivel uitspreiden. Verdeel hierover de rijst en de gemarineerde makreel. Oprollen en in de koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. In plakken snijden en op aperitiefbordjes leggen en garneren met de marmelade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top