1. Home
  2. Recepten
  3. Bavarois van gerookte paling met gefrituurde kruiden

Bavarois van gerookte paling met gefrituurde kruiden

Door: silleke

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 hele gerookte paling - 1 dl. visfond - 3 gr. gelatinepoeder - 1 dl. slagroom - olie om te frituren - 4 blaadjes basilicum - 4 blaadjes salie - 4 blaadjes dragon



Amuse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de paling schoon en zet de vellen en de graten met de visfond op. laat dit ca. 15 minuten trekken. Zeef het vocht en laat het inkoken tot er nog 3 el. vocht over is. Roer de gelatine erdoor. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Roer het gelerende palingvocht erdoor. Snijd de paling in kleine stukjes en meng deze door de mousse.
Verdeel dit over 4 met koud water omgespoelde koffiekopjes en laat de bavarois in de koelkast in ca. 4 uur opstijven. Verhit de olie tot ca. 160?C. en frituur de kruiden kort. Laat ze even op keukenpapier uitdruipen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top