Kerrie Kip Met Cashewnoten

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-12-1999

Vlug klaar maaltijd, die nog lekker is ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el slaolie (liefst canola of becel)
8 kippedijtjes ontbeend en ontveld of 4 kipfilets
1 ui fijn gesnipperd
1 teentje knoflook heel fijn gehakt.
125 ml gedroogde abrikozen, fijn gehakt.
1 el kerrie poeder.
1/4 tl zout en 1/4 tl gemalen gember
375 ml kippebouillon
2 el maizena
175 ml yoghurt
125 ml ongezouten cashews
2 el verse cilantro (koreander) of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekepan, snijplank, mes, maatbeker en lepels. houten lepel.
kommetje voor de maizena.

Voorbereiding

de knoflook fijn hakken. doe een beetje zout op de knoflook. en verpulver het met de platte kant van het mes, tot het helemaal fijn is.

Bereidingswijze

verwarm de olie in de koekepan tot het warm is maar niet rookt. bak de kip in de olie voor ca 5 minuten. haal de kip er uit en bewaar het even op een bordje.
voeg de ui en de knoflook toe en saute het onder goed roeren voor ca. 3 minuten tot de ui zacht is.
voeg dan de abrikozen, kerrie, zout en gember toe. bak dit mee voor 1 minuut. goed roeren, om het goed te mengen.
voeg dan de bouillon toe, breng het aan de kook en doe de kippestukjes er weer in.
draai het vuurlaag en laat dit sudderen voor ca 10 minuten.
of tot de kip gaar is.
haal de kip er uit en leg het op een verwarmde schaal.
maak een papje van de maizena en een beetje water en voeg dit toe onder goed roeren.
laat het koken voor 1 minuut of tot het dikker wordt.
haal het van het vuur af en roer nu de yoghurt en de cashews er door.
giet de saus over de kip.

Serveertip

heerlijk warm bij rijst of pasta.
ook zeer geschikt voor een buffet tafel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tine78 avatar
tine78 08-12-2000

Lekker fris!! Zalig gesmuld zekr een van de favorieten. Trouwens erg lekker met notenrijst. Tine en Dennis

swanna avatar
swanna 15-03-2000

Afgelopen weekend je kerriekip met cashews gemaakt. We hebben er allemaal van gesmuld! Monique

tine_v avatar
tine_v 09-12-1999

heeel lekker recept, ik heb de abrikozen en yoghurt vervangen door ananas en room.... we eten het beslist nog eens....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten