750 gram kipfilet in reepjes, 3 vleestomaten, 3 uien, 1 pond kousenband [ spercibonen ],
3 teentjes knoflook, 1 blikje tomaten puree,
3 bouillion blokjes, 1 komkommer in dunne plakjes, 4 eetlepels rijst azijn, wat zout en peper, een spaanse peper en 2 eetlepels suiker. 8 pistoletjes
Knapperig broodje met een hartige kip en groenten vulling.
Snij de komkommer in dunne plakjes. Maak een dressing van de rijstazijn, zout en peper, de suiker en een in fijne reepjes gesneden rode spaanse peper. Doe de komkommer in de dressing en laat het een nacht in de koelkast intrekken.
Bak de kip filet samen met de knoflook kort aan verkruimel er de boullionblokjes over.
Bak in een andere pan de in ringen gesneden uien glazig voeg ze daarna bij de kip. Snij de tomaat in stukjes en bak dit mee. Roerbak de in klein gesneden stukjes kousenband mee.
Voeg de tomatenpure en 200 ml water toe en roer alles goed door elkaar.
Het gerecht is klaar als al het vocht is verdwenen. Bak de broodjes even af en snij ze in de lengte doormidden, vul de broodjes met het vlees groenten mengsel.
Doe voor een fris pittige smaak wat komkommer op elk broodje.
Eet smakelijk
grrrben 19-05-2009
Probeer ook eens zelf groentebouillion of kippenbouillion te maken. Veel beter dan de blokjes, maakt dit gerecht nog veel lekkerder. (En het is al zo lekker) Aanrader!
onceinalifetime 21-01-2009
Gastenboek van TanteThea:
Surinaams broodje Kip Kousenband. HELEMAAL SUPER!!!!!!! Mensen deze moet je echt een keer maken! Wij maken het tegenwoordig elke week !!
ERRRRRRRREEEEGGGGG lekker. tante Thea BEDANKT.!
Gaan we proberen! Grtz, Peter.
ndewitb 15-01-2007
Lijkt me heerlijk. Dank je wel.
missriz 04-07-2000
wauw!dat smaakt naar meer!zeker niet voor het laatst gegeten.ik heb er nog flink wat sambal bijgedaan en heb een pepertje mee laten pruttelen, erg lekker!
agnes_dekkers 07-06-2000
We hebben heerlijk gegeten en zal het dan ook in mijn Davi-Recept plaatsen.
Zo zal het zeker nog een keer bij ons op het menu staan.
Lijkt mij ook lekker met rijst.