1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. haantje in de romertopf

haantje in de romertopf

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-12-1999

Ingrediënten 4 personen


1 haantje (ca 1 kg,250 g geweekte tutti frutti(100 g ongeweekt,zout,peper,paprikapoeder,oregano,3 uien,2 eetlepels fijngehakte peterselie,selderijzout.1/2 theelepel rozemarijn,1 blik maiskorrels,150 g belegen Goudse kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Week de tutti frutti de avond van tevoren.
-Leg de romertopf 30 minuten in koud water.

Bereidingswijze

-Wrijf het haantje in met zout,peper,paprikapoeder en oregano.
-Maak de uien schoon, snijd ze in ringen en roer er de peterselie door. Voeg wat selderijzout en rozemarijn toe en vul hiermee de haan. Naai hem met een paar steken dicht.
-Doe eerst de uitgelekte mais en tutti frutti en dan de in repen gesneden kaas in de romertopf en leg het haantje erop. Sluit de romertopf en zet hem op het rooster dat midden in de niet voorverwarmde oven is geschoven.
-Laat het gerecht 1 1/2 uur stoven.
Haal er dan het deksel af en laat het haantje nog in de oven tot het een bruin en knapperig korstje heeft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top