*Phyllo Samosas*

  • Indiaas, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-1999

pittige gekruide indiaas recept gemaakt met phyllo deeg, dat verkrijgbaar is in de supermarkt.

Deel dit recept

Ingrediënten 36 personen
1 el slaolie
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt.
2 tl vers geraspte gember
1 el kerrie poeder
1 tl koreander
1tl komijn
1/2 tl zwarte peper
1 kleine lombok, fijn gemalen
(of 1/4 tl cayenne peper, of tabasco saus)
375 g mager rundergehakt (of kippegehakt)
125 ml erwtjes uit de diepvries, ontdooid
zout naar smaak
12 phyllo velletjes, ontdooit.
75 ml gesmolten boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven voor verwarmd op 170 C
koekepan
snijplank, mes, spatula of houten lepel.
maatbeker, en schepjes.

Voorbereiding

snij de ui heel fijn.
maak de knoflook heel fijn. een beetje zout op de knoflook doen en dan fijn hakken met je mes. met de platte kant van je mes kun je het goed fijn duwen, zodat je meer een pasta krijgt van je knoflook. gaat vlugger met zout.

Bereidingswijze

verwarm de olie in de koekepan, voeg de ui toe en saute de ui tot het zacht is. voeg dan de knoflook en gember toe, onder goed roeren voor ca 2 minuten meebakken.
voeg dan de kerrie, en andere kruiden toe. goed mengen.
voeg dan de gehakt toe, en bak dit tot het gehakt gaar is en verkruimeld.
nu de erwtjes toevoegen, voeg zout, en meer cayenne toe als het nodig is.
goed aflaten koelen.

leg 1 phyllo velletje op het aanrecht met de lange kant naar jou toe. snij het in 3 repen.(vertikaal)
vouw elke reep in de helft, vertikaal
strijk er met een kwastje wat gesmolten boter op.
werk met 1 reep tegelijk.
doe 1 el vulling vlak bij jou op het velletje.
vouw 1 hoek van het phyllo naar de andere kant zodat de zijkanten elkaar ontmoeten. maakt een driehoek.
blijf dit zo door vouwen tot de reep helemaal gebruikt is.
doe het zelfde met de rest.
leg het op een on-ingevet bakblik.
strijk er wat gesmolten boter op voor je het bakt, doe het in het midden van de oven en bak het voor 12 tot 15 minuten. of tot ze goud bruin zijn.

Serveertip

warm serveren bij de borrel of als onderdeel van een buffet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Hanitare avatar
Hanitare 25-07-2014

Ziet er goed uit maar ook ik zou een paar foto's erbij handig vinden. Om nou zelf te moeten gaan Googelen is weer zo'n gedoe.

zizypha avatar
zizypha 13-07-2014

Google geeft antwoord op heel veel dingen

stannekebeijer avatar
stannekebeijer 13-07-2014

leuk,maar is er geen foto van hoe je die lapjes vouwt ? dank u

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten