Hongaarse Herdersgoulash
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Römertopfrecept
Ingrediënten 4 recipe.people
200 g uien
200 g tomaten
200 g paprika
500 g runder- en varkenspoulet
2 eetlepels boter
paprikapoeder
zout
Benodigdheden
RömertopfBereidingswijze
De uien in grove stukken snijden, deze met enkele klontjes boter over de bodem van de natgemaakte römertopf verdelen. Hierop de ontvelde, in vieren gesneden tomaten leggen, de in reepjes gesneden paprika en het poulet. Het geheel met zout en ruim met paprikapoeder bestrooien, de deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 220 °C is ingesteld en de goulash in ca. 2 uur gaar en mals stoven.
Serveertip
*TIP* De aardappelen gelijktijdig in de schotel mee smoren. In dit geval 1 kopje water toevoegen.