Hongaarse Herdersgoulash

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Römertopfrecept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

200 g uien
200 g tomaten
200 g paprika
500 g runder- en varkenspoulet
2 eetlepels boter
paprikapoeder
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Römertopf

Bereidingswijze

De uien in grove stukken snijden, deze met enkele klontjes boter over de bodem van de natgemaakte römertopf verdelen. Hierop de ontvelde, in vieren gesneden tomaten leggen, de in reepjes gesneden paprika en het poulet. Het geheel met zout en ruim met paprikapoeder bestrooien, de deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen, die op 220 °C is ingesteld en de goulash in ca. 2 uur gaar en mals stoven.

Serveertip

*TIP* De aardappelen gelijktijdig in de schotel mee smoren. In dit geval 1 kopje water toevoegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

annelief avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten