sate kroontjes

  • Chinees, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-1999



gemaakt van brooddeeg

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 pak broodmix(wit)
1 kuipje kant en klare sate saus of zelf gemaakte.
1 1/2 theelepel seroendeng
100 gr kipfilet
50 gr tauge
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegrol,uitsteekvormpjes,maatbeker,theelepel,snijplank,mixer met kom

Voorbereiding

brooddeeg maken zoals op verpakking staat beschreven.Kipfilet in kleine stukjes snijden en garen in de magnetron of aanbakken.Sate saus verwarmen.

Bereidingswijze

Aan de sate saus de kipfilet,tauge en seroendeng
toevoegen en door elkaar roeren.Brooddeeg uitrollentot een lap van 2 a 3 mm dik. Vormpjes uitsteken. In het midden van het vormpje doe je een beetje sate mengsel. Dan pak je de 2 zijkanten en die plak je tegen elkaar met een beetje water dit nog een keer met de 2 andere zijden.Ei loskloppen en bestrijken met losgeklopt ei. over voorverwarmen op 210 graden. In het midden van de oven bakken.

Serveertip

lekker met sambal vermengd met zoete sojasaus

Laatste reacties

fsvrtd avatar
fsvrtd 15-03-2000

heb je mischien ook een foto???

peetje_b avatar
peetje_b 01-12-1999

Hoi met Peetje_b, ik neem een recept mee voor bij mijn favorieten. Ik kom vaker kijken, kom ook eens bij mij langs. Het ziet er allemaal lekker uit. tot gauw maar weer. Groetjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten