sate kroontjes
- Chinees, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-11-1999
gemaakt van brooddeeg
Ingrediënten 4 personen
1/2 pak broodmix(wit)1 kuipje kant en klare sate saus of zelf gemaakte.
1 1/2 theelepel seroendeng
100 gr kipfilet
50 gr tauge
1 ei
Benodigdheden
deegrol,uitsteekvormpjes,maatbeker,theelepel,snijplank,mixer met komVoorbereiding
brooddeeg maken zoals op verpakking staat beschreven.Kipfilet in kleine stukjes snijden en garen in de magnetron of aanbakken.Sate saus verwarmen.
Bereidingswijze
Aan de sate saus de kipfilet,tauge en seroendeng
toevoegen en door elkaar roeren.Brooddeeg uitrollentot een lap van 2 a 3 mm dik. Vormpjes uitsteken. In het midden van het vormpje doe je een beetje sate mengsel. Dan pak je de 2 zijkanten en die plak je tegen elkaar met een beetje water dit nog een keer met de 2 andere zijden.Ei loskloppen en bestrijken met losgeklopt ei. over voorverwarmen op 210 graden. In het midden van de oven bakken.
Serveertip
lekker met sambal vermengd met zoete sojasaus
Laatste reacties
heb je mischien ook een foto???
Hoi met Peetje_b, ik neem een recept mee voor bij mijn favorieten. Ik kom vaker kijken, kom ook eens bij mij langs. Het ziet er allemaal lekker uit. tot gauw maar weer. Groetjes.