1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Biefstuk
  6. Biefstuk Van De Zijlende

Biefstuk Van De Zijlende

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-1999

Ingrediënten 10 personen


10 biefstukjes van de zijlende,50 gram boter
4 eetlepels zonnebloemolie knoflook-notenolie
250 gram haricot verts, 3 stengels bleekselderij, 1 wortel,1 rode paprika,400 gram aardappels, 2 bos peterselie, 100 gram boter, 1 dl. bouillon, 75 gram katenspek, zout-peper, nootmuskaat, ? liter slagroom,10 sneetjes casinobrood.



BIEFSTUK VAN DE ZIJLENDE MET AARDAPPELPUREE EN KNOFLOOK-PETERSELIECREME

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de haricot vers schoon , snij ze op gelijke lengte en kook ze beetgaar in lichtgezouten water . Spoel ze af en laat ze uitlekken. Snij de bleekselderij , wortelen en paprika in piepkleine blokjes en kook de blokjes afzondelijk beetgaar in water met wat zout . Blancheer de peterselie een paar tellen , spoel direct onder koude kraan af en droog in een doek
Hak de peterselie fijn Klop de slagroom met de fijngehakte peterselie en 2 eetlepels knoflook-notenolie tot een luchtige creme en bewaar deze tot gebruik in de koelkast . Verwijder de korstjes van het brood en snij het in kleine blokjes . Bak de broodblokjes met knoflook-notenolie in een koekepan en schud regelmatig om . Spreid ze daarna uit op een bakplaat en laat ze verder goudbruin worden in de oven op 225?C. Kook de aardappelen in de schil gaar , pel ze als ze nog warm zijn en maak ze fijn met met de pureeknijper . Meng het aardappelkruim met de boter , bouillon en het ragfijn gesneden katenspek . Breng de puree op smaak met zout , peper en nootmuskaat Hou warm . Bak de biefstukjes in een mengsel van boter en zonnebloemolie en laat ze vervolgens op een warme plek rusten . Warm de groentenblokjes op in 2 eetlepels knoflook-notenolie en stoom de haricots vers warm .

Serveertip

Schep de aardappelpuree in een afgeplet bergje op de voorverwarmde borden en leg het biefstukje ernaast . Leg de haricot vers er kruislings in een rand omheen . Napeer het vlees met een flinke dot creme . Bestrooi het geheel met croutons .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top