1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Balkan stoofschotel

Balkan stoofschotel

Door: tourette

  • Hongaars, Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-1999

Ingrediënten 4 personen


Tomaat, gepelde (1 blikje (van 400 gram)) * Champignons, (250 gram) * 250 gr. Broccoli, * 1 rode Paprika, * 1 Ui, * Provencaalse kruiden * Paprikapoeder, * Zout * Peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de fijngesneden ui in een pan met anti-aanbaklaag en roer af en toe.
Snijd de steel van de broccoli in kleine schijfjes, houd vooralsnog de rozetjes apart. De rozetjes hoeven minder lang te koken en worden pas later toegevoegd.
Als de ui glazig begint te worden, voegt u de schijfjes van de broccolistronkjes toe. Na circa 5 minuten de in kleine stukjes gesneden paprika toevoegen en de broccolirozetjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Voeg ze bij de broccoli en schep zo nu en dan om.
Laat de ingeblikte tomaten uitlekken en snijd de tomaten in dobbelstenen. Voeg tomaten en sap toe aan het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, de Provencaalse kruiden, zout en peper.

Serveertip

Lekker met (wilde) rijst en salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top