Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas
  6. varkenshaas met champignon-roomsaus

varkenshaas met champignon-roomsaus

Door: fridaberk

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor de varkenshaas: 2 varkenshaasjes a 300 gr. 6 gram zout - 150 gram boter.
Voor de champignon-roomsaus: 150 gr. verse champignons - 40 gr. boter - citroensap - 1,5 dl. bouillon - 30 gram bloem.



Vleesgerecht met saus. Wordt veel gegeten met kerst en andere speciale dagen!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees zouten.
Van de boter circa 50 gram apart houden.
De overige boter in een Braadpan lichtbruin laten worden, het vlees erin plaatsen, aan 1 kant bruin laten worden en pas keren als het vlees daar bruin is.
Braadtijd 10-20 minuten.
Het vlees net gaar, maar vooral van binnen niet droog laten worden.
De jus afmaken met zoveel water als nodig is om het bruine bezinksel op te lossen.

Bereidingswijze

De champignons schoonmaken, in plakjes snijden, smoren in ca. 10 gr. boter met citroensap en gaarkoken in bouillon: smoren en koken samen 5-10 minuten.
Dit mengen met 35 gr. boter en 35 gr.bloem en bouillon - en in ca. 10 minuten gaar laten koken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top