1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Parfait Noel

Parfait Noel

Door: angel_christmas

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-1999

Ingrediënten 8 personen


4 eieren, 2 eierdooiers, 150 gram suiker, 1.5 dl sinaasappel-, amandel- of perziklikeur, 3.5 dl garderoom. Voor de garnering: 50 gram geraspte chocolade, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 2 perziken, chocolade hulstblaadjes


Verder heb je nodig


Een langwerpige cakevorm met een inhoud van 1-1.5 liter, garde, handmixer


Je kan deze parfait lang voor kerst maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop 4 eieren met 2 eierdooiers los in een schaal. Voeg suiker en likeur toe en klop de massa goed door met de garde. Zet de schaal in een pan met kokend water (au-bain-marie) op de warmtebron en verwarm de massa al roerende tot deze licht gebonden is. Neem de schaal uit de pan en klop ca. 10 minuten met de handmixer zodat de massa mooi dik wordt en in volume toeneemt. Klop de garderoom (niet te stijf) en meng deze luchtig door de vla. Schep de massa in de vorm en laat de parfait minimaal 12 uur in de diepvriezer opstijven.

Bereidingswijze

Stort de parfait ca. 30 minuten voor het serveren en snijd hem in plakken. Garneer met grof geraspte chocolade en geschaafde amandelen en chocolade hulstblaadjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angel_christmas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top