1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto Con Frutti Di Mare, Risotto Met Zeevruchten

Risotto Con Frutti Di Mare, Risotto Met Zeevruchten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-1999

Ingrediënten 4 personen


2 bosuitjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
200 gr risottorijst (Lassie)
1 dl droge witte wijn
1/2 eetlepel tomatenpuree
1 visbouillontablet
150 gr fruit de mer
zout, peper
1 eetlepel boter
4 takjes peterselie


Risotto Con Frutti Di Mare, Risotto Met Zeevruchten
Risotto Con Frutti Di Mare, Risotto Met Zeevruchten

Heerlijke Italiaanse rijst. Gemakkelijk eenpansgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan, voeg de bosui, knoflook en rijst toe en bak alles al omscheppend ca. 2 minuten tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen. Voeg de tomatenpuree en 5 dl water toe. Verkruimel het bouillontablet erboven en laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de fruit de mer toe en kook die ca. 5 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper. Neem de pan van het vuur en laat hem ca. 3 minuten staan. Knip de peterselie boven de risotto fijn en schep de peterselie en de boter door de risotto.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike_l


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike_l
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top