sushisalade

  • Japans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • sushisalade

    Sushisalade

    Sushisalade

Een andere invalshoek

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*1 citroen, *1 flesje Japanse rijstazijn (sushi su), * 2 dl Japanse kookwijn (mirin), 1 zakje Japanse mix, *200 gr rauwe grote garnalen, *200 rg tonijnbiefstuk, *1 krop ijsbersla, *75 gr pijnboompitten, 1 el ketjap.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pers de citroen uit.

Bereidingswijze

Roer een sausje van rijstazijn, 1 dl kookwijn, het citroensap, ketjap en 1 el aaJapanse mix. roer alles goe door elkaar en voeg naar smaak, eventueel nog wat kookwijn aantoe. Was de garnalen. Breng wat water aan de kook en kook hierin de garnalen 2-3 minuten, zodat ze roze kleuren. Snijd de tonijnbiefstuk in stukken van 2 bij 3 cm. Snijd wat ijsbergsla in brede repen. Verhit een koekenpan droog vor en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin, Schep ze op keukenpapier. Meng alles met de dressing en verdeel de salade over 6 borden.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

francy_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten