Butter Chicken Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-1999
  • Butter Chicken Curry

    Butter Chicken Curry

    Butter Chicken Curry

Indiaas, heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien,6 a 8 teentjes knoflook,10 cashewnoten
1 blikje gepelde tomaten (netto 400 g)
3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel paprikapoeder
3 eetlepels slagroom,1,5 eetlepel suiker, 1 eetlepel maizena, 4 kipfilets (of bouten) 150 gr boter of margarine 1,5 eetlepel djinten(gemalen komijn) 1 eetlepel gemalen koriander, 1 eetlepel gemberpoeder, 2 eetlepels chilipoeder, 125 ml kokosmelk, zout, 2 takjes koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of keukenmachine, keukenpapier

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Cashewnoten in keukenmachine tot poeder malen en in een kommertje appart zetten. In een pannetje met een klein laagje water ui en knoflook ca 5 min. zacht koken. Deze massa pureren in keukenmachine en in een kommetje appart zetten. Gepelde tomaten laten uitlekken en in keukenmachine met yoghurt,paprikapoeder,slagroom,suiker en maizena pureren, in een kommetje appart zetten.
Kipfilets in 6 a 8 stukken snijden en droogdeppen met keukenpapier. In (braad)pan boter verhitten (niet bruin laten worden) en djinten en gemalen koriander ca 2 min al roerend zachtjes bakken. Gember,chili,en cashewnootpoeder toevoegen en ca 4 min al roerend zachtjes meebakken. Ui-knoflook purree toevoegen en ca 2 min. zachtjes meebakken.
Kip toevoegen en goed omscheppen, zodat aan alle kanten de massala (=specerijenmengsel)bedekt. Kokosmelk toevoegen en zout naar smaak en alles 5 a 8 min laten koken tot kip bijna gaar is. Tomatenmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Massala onafgedekt ca 20 min zachtjes laten koken, af en toe doorroeren.
Als laatste de koriander erboven fijnknippen.

Serveertip

Lekker met rijst

Laatste reacties

indianrose33 avatar
indianrose33 22-10-2010

Dit heeft toch wel een heel andere smaak dan de butter chicken die ik in een indiaas restaurant heb gegeten en de ui-knoflook vond ik te overheersend.

schneideri avatar
schneideri 29-09-2001

schneideri Ik vond de smaak heel goed,maar ik had teveel saus,ik denk,dat ik aan een klein blik tomaten(250 gram) genoeg had gehad.Het wordt toch een van mijn favoriete recepten!

ceeslau avatar
ceeslau 07-07-2000

Vraag: Wat voor paprika wordt er bedoeld? De hete of de zoete?

snoepje avatar
snoepje 15-01-2000

Zaaaaaaaaaalig, alleen moet je de beschrijving een klein beetje aanpassen. Er staat nu "zachtjes bakken", ik heb gemerkt dat er beter zachtjes "Stoven" kan staan. Bij het "bakken" van de koriander en de djinten kleurde het mooi bruin, maar toen het mengsel met de cashewnoten erdoor ging werdt het onmiddelijk inktzwart. Bij de tweedemaal ("stovend") bleef het mengsel prima. Paul.

berti avatar
berti 23-12-1999

Ik ga je recept uitproberen, lijkt me lekker. Prettige feestdagen en een gezond 2000. Berti

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten