Kerrie-Kippensoep Met Rijst

  • Soep
  • 20-30 min.

Lekkere voedzame maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 dl kippenbouillon, 75 gram rijst, 1 dunne prei, 200 gram kipfilet, (olijf)olie, 3-4 theelepels kerrie, 0,125 l slagroom, zout (vers gemalen) peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook, roer de rijst erdoor en kook de rijst zachtjes gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de olie in een koekepan en roerbak de reepjes kip, bestrooid met de kerrie, ca. 3 minuten. Voeg de preiringen toe en roerbak die ca. 2 minuten mee. Roer het kip-preimengsel en de slagroom door de soep en breng hem op smaak met zout en peper.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula67 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten