botervis met wilde spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
ong. 3 ons botervis, 1/2 pond wilde spinazie, 2 a 3 zongedroogde tomaten, 2 a 3 ansjovisjes uit blik, 1 a 2 teentjes knoflook, olijfolie, zwarte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spinazie wassen en harde stelen verwijderen

Bereidingswijze

Knoflook fijn snijden, evenals de tomaten en de ansjovisjes. Olie in braadpan (wok) verwarmen en de ingredienten hierin bakken. Vervolgens de de grofgesneden spinazie toevoegen.
In koekepan olie verhitten tot die gaat walmen, vervolgens de vis (eventueel in twee platte stukken gesneden) rondom snel dichtschroeien. Beetje versgemalen peper er over.

Serveertip

De roergebakken spinazie midden op een bord leggen, daarop de vis leggen en klaar is kees.
Wilde spinazie is lekkerder dan gewone. Lijkt iets duurder, maar er is ook minder van nodig, omdat het niet zo slinkt. Wel goed wassen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hansp avatar
hansp

Doorsturen

Home Recepten