1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Aardappelsalade Met Pesto

Aardappelsalade Met Pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-1999

Ingrediënten 4 personen


500 g Lady Christi aardappels (vastkokers)
1 citroen
1 potje groen pesto van 135 g (of verse pesto!)
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 courgette
100 g chorizo in stukjes
100 g bacon in plakjes
2 takjes peterselie
50 g zwarte olijven zonder pit



Italiaanse versie van de overbekende aardappelsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels onder koud stromend water goed schoonboenen. Aardappels met schil in ca. 15 minuten beetgaar koken. Intussen citroen uitpersen. Pesto met olie en citroensap tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Courgettes wassen. Courgette en chorizo in kleine blokjes snijden. Door pestosaus roeren. Bacon in pan met anti-aanbaklaag in ca. 3 min knapperig bruin bakken. laten afkoelen en boven kom tot kleine stukjes verkruimelen. Peteselie boven bacon fijnknippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Aardappels pellen in kleine blokjes snijden. Aardappelblokjes aan pestomengsel toevoegen en voorzichtig erdoor scheppen. Salade ca. 1 uur laten staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Olijven halveren. Salade overdoen in schaal. Bestrooien met peterselie-baconmengsel. Garneren met olijven. Serveren met ciabatta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anna_m


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anna_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top