Biefstuk Met Cranberry-Portsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een geweldig recept voor je kerstdiner!
Bereidingswijze
In zeef cranberry?s wassen en laten uitlekken. In pan cranberry?s met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 min. gaarkoken. Cranberry?s boven andere pan door zeef wrijven. Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren. Aan de kook brengen en op hoog vuur. Ca. 10 minuten inkoken. In kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 theelepels water. Al roerend aan vocht toevoegen en blijven roeren totdat licht gebonden saus ontstaat. Biefstukken in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Twee borden voorverwarmen. In koekepan boter verhitten. Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren. Zout en peper erboven strooien. Biefstukken op warme borden leggen en afdekken met aluminium folie. Cranberrysaus door bakvet roeren. Aan de kook brengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus langs de biefstukken scheppen. Serveren met aardappelpuree en gestoofde courgette.