Biefstuk Met Cranberry-Portsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-1999

Een geweldig recept voor je kerstdiner!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g verse cranberry?s
1 dl sinaasappelsap
2 theelepels tijm
? pot vleesfond (a 380 ml)
2 dl rode port
1 eetlepel suiker
2 theelepels aardappelzetmeel
2 Argentijnse biefstukken
25 g boter
zout en peper


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In zeef cranberry?s wassen en laten uitlekken. In pan cranberry?s met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 min. gaarkoken. Cranberry?s boven andere pan door zeef wrijven. Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren. Aan de kook brengen en op hoog vuur. Ca. 10 minuten inkoken. In kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 theelepels water. Al roerend aan vocht toevoegen en blijven roeren totdat licht gebonden saus ontstaat. Biefstukken in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Twee borden voorverwarmen. In koekepan boter verhitten. Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren. Zout en peper erboven strooien. Biefstukken op warme borden leggen en afdekken met aluminium folie. Cranberrysaus door bakvet roeren. Aan de kook brengen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus langs de biefstukken scheppen. Serveren met aardappelpuree en gestoofde courgette.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 03-02-2002

Ik neem je recept graag mee naar mijn pagina. Groetjes bieffie

omalidy avatar
omalidy 01-01-2002

Ik heb deze saus met de kerst gegeten bij een runderrollade en smaakte voortreffelijk Lidy

elien avatar
elien 29-05-2001

deze saus heb ik ook wel eens gegeten bij eendenborstfilet, is ook erg aan te raden! groeten, Eline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten