Turkse Wintersoep

  • Slanke keuken, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-1999
  • Turkse Wintersoep

    Turkse Wintersoep

    Turkse Wintersoep

Met wat vers zuurdesembrood een complete en slanke maaltijd op een koude avond.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gr lamsgehakt
1 koolraap
1 winterwortel
1 knolselderie
150 gr witte kool
1 ui
2 eetl reformmargarine
1 1/2 l vleesbouillon
1 eetl paprikapoeder
peper en zout
2 koppen gare zilvervliesrijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van het lamsgehakt balletjes. Snijd de koolraap, de winterwortel, de
knolselderie en de kool fijn. Snijd de ui zeer fijn. Fruit de ui in de margarine
tot ze glazig is. Voeg de overige groenten toe en bak op matig vuur al roerend 5 minuten. Voeg de bouillon toe, het paprikapoeder, de gehaktballetjes
en peper en zout, laat de soep 15 minuten koken. Voeg de rijst toe. Met
wat vers zuurdesembrood een complete maaltijd op een koude avond.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten