Moksie Alesie
- Surinaams,
- 30-60 min.
een lekker eenpans gerecht
Bereidingswijze
Wrijf de karbonades in met zout en peper.
Snijd het zoutvlees in stukjes (eerst ontzouten) Bak in de olie, haal uit pan en voeg de boter toe.
Bak de karbonades goudbruin.Voeg de gesneden ui,uitgeperst teentje knoflook,bouillonblokje en tomatenpuree toe.
Voeg het water toe, laat even opkoken en doe de kool en de creamed coconut erbij.
Laat op zacht vuur 15 min. sudderen.
Verwijder vlees en groenten.
Doe de rijst erin met de garnalen en het pekelvlees.De rijst moet ong. 1 vingerkootje onder water staan.Doe deksel op pan en laat 8 min. doorkoken.Roer met een lepel om en doe vlees en kool erbij laat in gesloten pan ? 45 min stomen.
Doe de makreel de laatste 10 min erbij en schep voorzichtig om.
Snijd de karbonade in stukjes en serveer die apart.
Serveertip
Geef er een komkommersalade en gebakken bananen bij