Hondekoekjes

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-1999

dit is een gezond koekje om aan de hond te geven. mijn hond is er dol op.

Deel dit recept

Ingrediënten
625 gr volkoren meel, 125 gr slanke melk poeder (beiden vast wel in de reform winkel te krijgen) 1 teelepel elk suiker en zout, 6 eetlepels olie, 1 ei,bouillon.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

vermeng alle ingredienten, behalve de bouillon in een schaal. doe er langzaam de bouillon bij totdat je een dik deeg krijgt. (ik gebruik ongeveer 125-150 ml) kneed voor 3 minuten en rol uit tot 1/2 cm. steek vormpjes uit en bak op een licht ingevet bakblik ongeveer 30 minuten op 200 graden.

Bereidingswijze

zie voorbereiding

Serveertip

ik doe de oven uit en laat de koekjes er overnacht inzitten zodat ze lekker crisp worden. wij hebben hier ook leuke vormpjes (beentjes en strikjes etc) die je waarschijnlijk niet in holland kunt krijgen. als je geen vormpjes hebt breek het dan gewoon in brokken. de hond zal het toch best nog lekker vinden.

Laatste reacties

beauad avatar
beauad 07-05-2001

Hoi, namens Beau (= de hond) alvast bedankt, ik moet ze nog wel maken, maar hij vreet alles :-) Groetjes, Adiet

adeline_a avatar
adeline_a 28-05-2000

Goed idee zeg. Balou, de hond van mijn dochter mag niet snoepen maar misschien wel als ze weet wat erin zit. Bedankt. Groetjes van Adeline

pieternel_zweden avatar
pieternel_zweden 05-03-2000

Onze hond (een Hollandse Keeshond)keek wat argwanend maar vindt ze nu toch wel lekker. Rob (mijn man ) kwam thuis zag de trommel met koekjes nam er een en vond er niks aan, begrijpelijk achteraf. Het deeg is makkelijk te hanteren, bedankt voor dit nieuwe recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten