Sinaasappel-Carameltrifle

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-1999

Lekker kerstdessert

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de sinaasappels: 6 kleine sinaasappels, 170 g suiker
Voor de creme: 4 el droge sherry, 2 el brandy of cognac, geraspte schil en sap van 1 sinaasappel, 30 g poedersuiker, 1 ? dl creme fraiche
Verder: 100 g biscuits, 5 dl vanillevla 60 g suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 grote wijnglazen, balplaat met olie ingevet

Bereidingswijze

Sinaasappels schillen ook het wit verwijderen. In dunne plakken snijden, laten uitlekken, sap opvangen. 170 g suiker met 6 el water zachtjes verwarmen tot de suiker is opgelost. Op hoog vuur aan de kook brengen en tot lichte caramel laten koken. Sinaasappelplakken op balplaat leggen en caramel erover schenken. Laten harden.

Sherry, brandy, sinaasappelsap en -rasp en suiker mengen tot suiker is opgelost. Creme fraiche erdoor kloppen tot een dik mengsel ontstaat. Koel wegzetten.

Opbouwen van de triffle: Biscuits over glazen verdelen en opgevangen sinaasappelsap erover schenken. Laag sinaasappelplakken erop leggen, laag vanillevla erop scheppen en de creme erop lepelen. Glazen afdekken en trifles minstens 2 uur in de koelkast zetten.

30 min voor het serveren op laag vuur 60 g suiker oplossen in 2 el water, vuur hoger draaien en suikerstroop koken tot het een lichtbruine kleur heeft. Suikerstroop in dunne laag op bakplaat schenken en laten harden. Caramel in grote stukken breken en trifles ermee garneren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten