1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Ensaladilla Rusa - Russische Salade (Tapas)

Ensaladilla Rusa - Russische Salade (Tapas)

  • Spaans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-1999

Ingrediënten 5 personen


450 gram roodschillige en vastkokende aardappelen
90 gram tonijn, in stukjes (uit blik)
1? theelepel rode wijnazijn
2 theelepels geraspte ui
1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel zeer kleine, hele kappertjes of fijngesneden kappertjes
2 eetlepels fijngesneden augurken
1 eetlepel rode paprika uit glazen pot in blokjes gesneden
2 hardgekookte eieren, grofgehakt
3 eetlepels gekookte doperwten)
3 eetlepels grofgesneden gekookte wortelen
zout,? kop mayonaise



De populairste en altijd verkrijgbare tapas in Spanje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen met schil in zout water tot ze zacht zijn. Laat ze langzaam afkoelen, pel ze dan en
snijd ze in blokjes. Vermeng in een schaal de tonijn, azijn, ui, knoflook, peterselie, kappertjes, augurken
en pimiento. Voeg de aardappelen, eieren, doperwten en wortelen toe. Zout naar smaak toevoegen en ongeveer
30 minuten laten staan

Bereidingswijze

Roer dan voorzichtig de mayonaise door het aardappelmengsel. Schik de salade op een schaal.
Dit kan van tevoren klaargemaakt worden. de salade in de koelkast bewaren,
laat hem dan even op kamertemperatuur staan alvorens te serveren.
.

Serveertip

Heerlijk bij een buffet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top