1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mejillones Tapa

Mejillones Tapa

Door: pg

  • Spaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-1999

Ingrediënten 8 personen


Sherry (Menzanilla) mosselen 1 teentje knoflook (gesneden) 1 uitje (gesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepels sherry-azijn snufje zout 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)


Verder heb je nodig


Pan


VISTAPA a la KOOKGEK

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe een grote scheut sherry in de pan en voeg hier de ui, knoflook, peterselie en mosselen aan toe. Laat het geheel niet langer koken dan 5 minuten.

Laat de mosselen eventjes afkoelen en haal ze uit hun schelp.

Bereidingswijze

Mix, voor de vinagrette, de olijfolie en de sherry-azijn met de staafmixer en voeg hier een beetje kookvocht van de mosselen aan toe.
Doe de mosselen in een schaaltje en giet hier over de vinagrette. Maak het geheel af met wat verse gehakte peterselie


Serveertip

Heerlijk voor bij de borrel of het tapasbuffet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top