hachee uit vervlogen tijden
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.
Ingrediënten 6 personen
*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 441,69 kcal |
Koolhydraten | 11,84 g |
Eiwitten | 35,03 g |
Vetten | 27,72 g |
Voorbereiding
dep het vlees droog met keukenpapier. Pel de uien en snipper deze.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom lichtbruin. Draai het vuur laag, voeg de ui en suiker toe en bak dit nog 2 minuten. Roer de bloem bij het vlees en laat dit al roerend lichtbruin kleuren. Verwarm de bouillon en schenk dit al roerend bij het vlees. Voeg azijn en specerijen toe. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees, met deksel op de pan (eventueel een vlamverdeler) minstens 3 uur zachtjes sudderen. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de maizena met 3 el water glad n bind hiermee de saus.