1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. hachee uit vervlogen tijden

hachee uit vervlogen tijden

Door: francy_a

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-11-1999

Ingrediënten 6 personen


*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.



Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dep het vlees droog met keukenpapier. Pel de uien en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom lichtbruin. Draai het vuur laag, voeg de ui en suiker toe en bak dit nog 2 minuten. Roer de bloem bij het vlees en laat dit al roerend lichtbruin kleuren. Verwarm de bouillon en schenk dit al roerend bij het vlees. Voeg azijn en specerijen toe. Breng het vocht aan de kook en laat het vlees, met deksel op de pan (eventueel een vlamverdeler) minstens 3 uur zachtjes sudderen. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de maizena met 3 el water glad n bind hiermee de saus.



Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francy_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top