Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. tulband

tulband

Door: Tulbandvorm

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-1999

Ingrediënten 8 personen


400 gram gezeefde bloem
snufje zout
25 gram basterdsuiker
geraspte citroenschil
1 ei
30 gram bakkersgist
2 dl. lauwe melk
70 gram boter
300 gram boerenjongens (pot)
50 gram sukade
poedersuiker


Verder heb je nodig


Een Baker's secret tulbandvorm


Een recept van een heerlijke tulband met de Baker's secret Tulbandvorm, aangeboden door clipbv

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius

Bereidingswijze

1: De gezeefde bloem, het zout, basterdsuiker, geraspte citroenschil, ei, gist, lauwe melk en gesmolten boter tot een soepel deeg kneden.
2: Het deeg 30-40 minuten laten rijzen op een vochtige, tochtvrije plaats
3: Als het deeg goed gerezen is, de boerenjongens uit de pot scheppen (niet laten uitlekken, er dient wat brandy mee te komen) en samen met de sukade door het deeg kneden.
4: Het deeg in de tulbandvorm doen en weer 30-40 minuten laten rijzen
5: Oven voorverwarmen tot ca 220 graden Celsisus
6: De gevulde tulbandvorm in de hete oven plaatsen en 30-45 minuten bakken.
7: De tulband keren en op een rooster laten afkoelen
8: Bestrooien met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tulbandvorm
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top