Gegratineerde witlof met 3 soorten kaas

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg Witlof-
50 gr Gorgonzola-
50 gr Gruyere-
150 gr Parmezaan-
1 dl Room-
een klontje Boter-
1 Citroen-
Peper en Zout.


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was het witlof en snij onder aan een kegeltje weg.
Doe de stronkjes in een stoofpan en besprenkel ze met citroensap.

Giet er water bij tot op halve hoogte, voeg er een klontje boter bij, zout en peper en laat 20 tot 25 minuten sudderen naargelang de grootte van het witlof.


Intussen raspt u de parmezaan en de gruyere tot grote schilfers en snijdt u de gorgonzola in kleine stukjes.

Verwarm de room op een zacht vuurtje en voeg er de gorgonzola bij.

Zodra hij gesmolten is, voegt u de gruyere toe. Laat zacht smelten en voeg er tenslotte beetje bij beetje de parmezaan bij.
Meng alles goed tot u een homogene saus krijgt.


Als de stronkjes witlof gaar zijn, laat u ze uitlekken met de kopjes naar onder.
Duw er een beetje op.

Schik ze in een ovenschotel en bedek ze met de kaassaus. Laat enkele minuten gratineren onder de grill.


Serveertip

U kunt het witlof opdienen met wit vlees of met pasta.


Bron : De verzameling van Kris VANHOUTTE

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten