Roomlikeur-Ijs Met Warme Pralinesaus
- Nagerecht
- 10-20 min.
Een coupedessert
Ingrediënten 6 recipe.people
1 liter roomijs met bourbon-vanille, 2 dl roomlikeur, 75 gram gemengde noten (of hazelnoten), 75 gram roomboter, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels (60 gram) gele of lichtbruine bastersuiker, pakjes chocoladesticks (koekjes)Benodigdheden
6 coupesVoorbereiding
Het ijs een half uur uit de vriezer zetten. Loskloppen en de roomlikeur erbij roeren. Het ijs terugscheppen en opnieuw invriezen. Voor de saus de noten grof hakken. In een pannetje de boter, de honing en de suiker laten smelten en 1 minuut laten pruttelen. De noten erdoor roeren.
Bereidingswijze
In 6 coupes kleine bolletjes ijs scheppen, de warme saus erover verdelen, met een chocoladestick garneren en direct serveren.