Roomlikeur-Ijs Met Warme Pralinesaus

  • Nagerecht
  • 10-20 min.

Een coupedessert

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 liter roomijs met bourbon-vanille, 2 dl roomlikeur, 75 gram gemengde noten (of hazelnoten), 75 gram roomboter, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels (60 gram) gele of lichtbruine bastersuiker, pakjes chocoladesticks (koekjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 coupes

Voorbereiding

Het ijs een half uur uit de vriezer zetten. Loskloppen en de roomlikeur erbij roeren. Het ijs terugscheppen en opnieuw invriezen. Voor de saus de noten grof hakken. In een pannetje de boter, de honing en de suiker laten smelten en 1 minuut laten pruttelen. De noten erdoor roeren.

Bereidingswijze

In 6 coupes kleine bolletjes ijs scheppen, de warme saus erover verdelen, met een chocoladestick garneren en direct serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

angel_christmas avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten