Spaanse kipschotel

  • Spaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-1999


Met bladerdeegdeksel - iedere keer weer 'n succes - kan ook vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ca. 1 kg. kipfilet
3 uien
2 kippenbouillontabletten (of tuinkruiden)
1 teentje knoflook
1 groene paprika
100 gram rauwe ham
1 blik tomatenblokjes
12 olijven zonder pit
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels gesnipperde peterselie
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 klein ei
ca. 1 eetlepel melk
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de kipfilet in stukjes. Maak de paprika schoon, snijd deze in stukjes en snipper de ham. Giet de tomaten af. Halveer de olijven.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan (wok) en bak de ui, knoflook, bouillon en paprika zachtjes ca. 5 minuten. Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Voeg de tomaat toe, breng alles aan de kook en laat zachtjes zonder deksel, ca. 5 minuten pruttelen.

Roer de olijven en de peterselie door de saus. Breng het geheel pittig op smaak met zout en peper en voeg de rauwe ham toe. Na ca. 5 minuten in een ovenschaal scheppen.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap die ca. 3 cm groter is dan de schaal. Steek uit het midden een gaatje met een appelboor, dek de schaal af met het deeg en plak de randen met water vast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los met de melk en bestrijk hiermee het deegdeksel. Bak de schotel, op een rooster in het midden van de oven, in ca. 30 minuten goudbruin en door en door heet.

VOOR DE VEGETARISCHE VARIATIE:

Gebruik 1 pakje Quorn (naturel stukjes) i.p.v. de kip

Serveertip

Lekker met een salade en gebakken krieltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten