Vegetarische Moussaka

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

een griekse ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
aubergine, meel, zout, olie, vegetarisch gehakt (quorn) of graan met rozijnen, ui, knoflook, blik tomaten, peterselie, sherry of witte wijn, kaneel, peper, zout, boter, meel, melk, kaas, 2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

steelpan, stoofpan, oven, ovenschotel

Voorbereiding

aubergine in plakken, door mengsel van zout en meel halen

Bereidingswijze

plakken aubergine in olie bakken en in de ovenschotel leggen. Vegetarisch gehakt, ui, knoflook, tomaten, peterselie en scheut wijn of sherry in de stoofpan. lekker laten stoven, met kaneel, peter en zout. Over de aubergineschijven storten. Boter smelten, meel erbij, melk erbij tot stevige pap, eieren erbij en kaas erbij. Laatste laag in ovenschotel. 3 kwartier op 200 graden in de oven.

Serveertip

Met griekse salade: komkommer, tomaten, gepelde paprika, feta en olijven en brood

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

boudewien avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten