Vegetarische Moussaka
- Grieks, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
een griekse ovenschotel
Ingrediënten 5 personen
aubergine, meel, zout, olie, vegetarisch gehakt (quorn) of graan met rozijnen, ui, knoflook, blik tomaten, peterselie, sherry of witte wijn, kaneel, peper, zout, boter, meel, melk, kaas, 2 eierenBenodigdheden
steelpan, stoofpan, oven, ovenschotel
Voorbereiding
aubergine in plakken, door mengsel van zout en meel halen
Bereidingswijze
plakken aubergine in olie bakken en in de ovenschotel leggen. Vegetarisch gehakt, ui, knoflook, tomaten, peterselie en scheut wijn of sherry in de stoofpan. lekker laten stoven, met kaneel, peter en zout. Over de aubergineschijven storten. Boter smelten, meel erbij, melk erbij tot stevige pap, eieren erbij en kaas erbij. Laatste laag in ovenschotel. 3 kwartier op 200 graden in de oven.
Serveertip
Met griekse salade: komkommer, tomaten, gepelde paprika, feta en olijven en brood