Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. *Witloof Roomsoep*

*Witloof Roomsoep*

Door: tourette

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-1999

Ingrediënten


1 kilo witlof
1 sjalotje
2 plakjes achterham
25 gram boter of margarine
125 ml runderbouillon
250 ml slagroom
25 gram roquefort
4 walnoten
zout
peper



Verder heb je nodig


Staafmixer


Met blauwe kaas, ham en noten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze



Witlof schoonmaken en fijnsnijden. Witlof wassen en goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Ham in stukjes snijden. In pan boter smelten. Sjalotje ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ham toevoegen en even omscheppen. Witlof, bouillon en slagroom toevoegen en aan de kook brengen. Op laag vuur witlof in ca. 15 minuten gaarkoken. Intussen roquefort in flinterdunne reepjes snijden. Walnoten heel fijn hakken. Met staafmixer witlof pureren. Witlofsoep boven andere pan door zeef wrijven. Witlofsoep aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier soepkommen verdelen. Roquefort en walnoten erin strooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top