Nasi goreng
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Op Surinaamse wijze.
Ingrediënten
500g rijst(lange korrels), 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 100g margarine of 1 dl olie, 4 teentjes geperste knoflook, 1/2 kopje water, 1 gesnipperde uik 500g gekookt kipfilet, 2 eieren, 1 komkommer, 4 vleestomaten, 2 el ketjap asin, 1 el soya sauce, 1/2 tl djintan (gemalen komijn), 1/2 tl ketoembar (gemalen koriander), 2 takjes fijngesneden selderieBenodigdheden
Wok, koekepanVoorbereiding
De rijst gaar en droog koken. Laten afkoelen en de korrels goed los roeren.
Van de eieren met een beetje melk dunne omeletten bakken en en reepjes snijden voor de garnering.
De komkommer in plakjes snijden en de tomaten in plakjes snijden voor de garnering.
Bereidingswijze
Fruit de ui, knoflook en trassie in margarine of olie.
De kipfilet in reepjes snijden en met de gefruite massa en andere specerijen stoven. De rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen met ketjap lichtbruin bakken. Op het laatste mojment de fijngesneden selderie door de rijst scheppen.
Serveertip
De rijst in een platte schaal overdoen en garneren met reepjes omelet, selderie, komkommer en tomaat.
Desgewenst kroepek en pisang goreng erbij geven.