1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-1999

Ingrediënten


500g rijst(lange korrels), 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 100g margarine of 1 dl olie, 4 teentjes geperste knoflook, 1/2 kopje water, 1 gesnipperde uik 500g gekookt kipfilet, 2 eieren, 1 komkommer, 4 vleestomaten, 2 el ketjap asin, 1 el soya sauce, 1/2 tl djintan (gemalen komijn), 1/2 tl ketoembar (gemalen koriander), 2 takjes fijngesneden selderie


Verder heb je nodig


Wok, koekepan


Nasi goreng
Nasi goreng

Op Surinaamse wijze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rijst gaar en droog koken. Laten afkoelen en de korrels goed los roeren.

Van de eieren met een beetje melk dunne omeletten bakken en en reepjes snijden voor de garnering.

De komkommer in plakjes snijden en de tomaten in plakjes snijden voor de garnering.

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en trassie in margarine of olie.

De kipfilet in reepjes snijden en met de gefruite massa en andere specerijen stoven. De rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen met ketjap lichtbruin bakken. Op het laatste mojment de fijngesneden selderie door de rijst scheppen.

Serveertip

De rijst in een platte schaal overdoen en garneren met reepjes omelet, selderie, komkommer en tomaat.
Desgewenst kroepek en pisang goreng erbij geven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top