
500g rijst(lange korrels), 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 100g margarine of 1 dl olie, 4 teentjes geperste knoflook, 1/2 kopje water, 1 gesnipperde uik 500g gekookt kipfilet, 2 eieren, 1 komkommer, 4 vleestomaten, 2 el ketjap asin, 1 el soya sauce, 1/2 tl djintan (gemalen komijn), 1/2 tl ketoembar (gemalen koriander), 2 takjes fijngesneden selderie
Wok, koekepan
Op Surinaamse wijze.
De rijst gaar en droog koken. Laten afkoelen en de korrels goed los roeren.
Van de eieren met een beetje melk dunne omeletten bakken en en reepjes snijden voor de garnering.
De komkommer in plakjes snijden en de tomaten in plakjes snijden voor de garnering.
Fruit de ui, knoflook en trassie in margarine of olie.
De kipfilet in reepjes snijden en met de gefruite massa en andere specerijen stoven. De rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen met ketjap lichtbruin bakken. Op het laatste mojment de fijngesneden selderie door de rijst scheppen.
De rijst in een platte schaal overdoen en garneren met reepjes omelet, selderie, komkommer en tomaat.
Desgewenst kroepek en pisang goreng erbij geven.
Lisette0705 18-03-2012
Hebben dit recept gemaakt en het was heerlijk.
Voortaan komt deze nasi op tafel.
Bedankt.
ndewitb 16-01-2007
Lijkt me heerlijk, ga het dit weekeinde maken denk ik. Ik laat je weten hoe het was. Dank je wel.
joenie 26-03-2000
Jammie jammie normaal ben ik de Indische keuken gewend en dus ook Indische Nasi Goreng maar dit recpet heeft mijn tong en maag enorm gestreeld!!