1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Frans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kip
1/2 l rode wijn
1 bouquet garni
1tl zout
1tl peper
50 g boter
250g ontbijtspek
10 sjalotten (gehakt)
3 tn knoflook (geperst)
250 g champignons
1 glas cognac
1 el bloem
1 tl tomatenpuree


Verder heb je nodig


Braadpan
Snijd de kip in reepjes


Kip in wijnsaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdel de kip in vier stukken en laat die 24 uur marineren ion de rode wijn, waaraan het bouguet garni is toegevoegd.Bestrooi de stukken kip met zout en peper.Laat de boter goudbruin kleuren. Voeg de stukken kip toe. Voeg de spek toe ., Voeg de ui , champignons en knoflook toe . Giet de cognac in de pan en voeg de marinade toe. Voeg de tomatenpuree toe,. Haal de kip uit de pan en bind de saus met de bloem. Serveer!

Serveertip

Metr stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van euroeus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van euroeus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top