1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: elseke

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten 4 personen


* 4 kg verse mosselen.
* 2 limoenen { of 1 citroen}.
* 1 prei.
* 4 teentjes knoflook.
* 1 klein bosje { c.a.30 grm} koriander.
* 3 dl droge witte wijn.
* 4 eetlepels olijfolie.
* zout en peper.


Verder heb je nodig


Grote mosselpan.


Mosselen met Koriander en Limoen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mosselen goed wassen en nakijken!
Schelpen die open blijven en/of kapot zijn moet je weggooien!
Prei Fijn snijden, Koriander fijn hakken ook de steeltjes!
Limoen schoon boenen.
Knoflook fijn hakken.

Bereidingswijze

* Rasp de schil van 1 limoen en pers beiden limoenen uit.
* Verhit de olijfolie in de pan, bak hierin de prei, knoflook en de geraspte limoenschil voor 3 minuten op een hoog vuur.
* afblussen met de wittewijn en het limoensap.
* Voeg daarna de helft van de gehakte Koriander en de helft van de mosselen toe, leg de deksel op de pan, breng dit alles aan de kook.
* Mosselen laten koken voor ongeveer 8 minuten tot dat ze allemaal openstaan.
* Strooi de rest van de Koriander, peper en zout over de mosselen en schud de pan nog even op.
* Schep de mosselen in een schaal en kook de rest van de mosselen tot deze gaar zijn , terwijl de andere mosselen al gegeten kunnen worden.

Serveertip

* Lekker met een warm Ciabatta brood of een Mosselbrood wat je bij A.H kunt kopen.
* Wijntip: Muscadet sur Lie, een frisse licht droge wijn uit de Loire.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elseke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top