1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-11-1999

Ingrediënten 4 personen


* 4 kg verse mosselen.
* 2 limoenen { of 1 citroen}.
* 1 prei.
* 4 teentjes knoflook.
* 1 klein bosje { c.a.30 grm} koriander.
* 3 dl droge witte wijn.
* 4 eetlepels olijfolie.
* zout en peper.


Verder heb je nodig


Grote mosselpan.


Mosselen met Koriander en Limoen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mosselen goed wassen en nakijken!
Schelpen die open blijven en/of kapot zijn moet je weggooien!
Prei Fijn snijden, Koriander fijn hakken ook de steeltjes!
Limoen schoon boenen.
Knoflook fijn hakken.

Bereidingswijze

* Rasp de schil van 1 limoen en pers beiden limoenen uit.
* Verhit de olijfolie in de pan, bak hierin de prei, knoflook en de geraspte limoenschil voor 3 minuten op een hoog vuur.
* afblussen met de wittewijn en het limoensap.
* Voeg daarna de helft van de gehakte Koriander en de helft van de mosselen toe, leg de deksel op de pan, breng dit alles aan de kook.
* Mosselen laten koken voor ongeveer 8 minuten tot dat ze allemaal openstaan.
* Strooi de rest van de Koriander, peper en zout over de mosselen en schud de pan nog even op.
* Schep de mosselen in een schaal en kook de rest van de mosselen tot deze gaar zijn , terwijl de andere mosselen al gegeten kunnen worden.

Serveertip

* Lekker met een warm Ciabatta brood of een Mosselbrood wat je bij A.H kunt kopen.
* Wijntip: Muscadet sur Lie, een frisse licht droge wijn uit de Loire.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elseke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elseke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top